vineri, 4 aprilie 2008

BodyPainting



Mi-am uitat si parola de cand nu am mai miscat ceva pe aici, dar citeam prin Gazeta de Sud(sincer, pana sa gasesc articolul pe net, nu stiam ca exista o gazeta de sud) PERFORMANTA IN BODY PAINTING, ETALON PENTRU CONSILIUL JUDETEAN si articolul suna cam asa: “100.000 de lei alocati prin protocol Directiei de Tineret pentru stimularea studentilor supradotati din centrul uniersitar craiovean au fost utilizati de institutie pentru concursuri de body painting, interpretare muzicala sau campionate de fotbal organizate de asociatii studentesti.”(Cristina Bitu)
Fara sa mai fac reclama partidelor si oamenilor implicati, denumirile proiectelor care au castigat finantare vorbesc de la sine si au reusit sa impresioneze: “Lasa-te pictat”, depus de Asociatia studentilor de la Facultatea de Fizica, “Talente fara impresar”, depus de Organizatia studentilor de la Facultatea de Drept, campionat de fotbal masculin sau “Seara filmuletelor funny”. Diana Neamtu, consilier in cadrul DJT, a declarat ca, prin intermediul proiectelor, tinerii din facultatile craiovene si-au aratat talentele artistice. Desi pare interesant si destul de dragut din partea acestor oameni sa sustina tinerele talente, se pare ca in consiliu a intervenit un conflict, unul dintre reprezentanti sustinand ca ar fi vrut sa ofere bani pentru specializari, pentru burse, dar nu ar da bani pentru un proiect care se numeste “Lasa-te pictat”.




Nu cred ca am inteles prea bine ce avea omul acesta cu proiectul “Lasa-te pictat”, dar mie mi s-a parut interesanta partea cu body painting-ul…




Wiki ne spune pentru inceput ca body painting-ul este considerata cea mai veche forma de arta. Este temporar, pictat pe pielea umana si dureaza cateva ore sau in cazul tatuajelor cu henna cateva saptamani. Picturile pe fata mai sunt numite si face painting(ingenioase denumiri, nu-i asa?). Sunt destul de multe lucruri care se pot spune despre body painting,de la traditie pana la latura moderna a acestuia. Sunt folosite inca din cele mai vechi timpuri plante pentru realizarea tatuajelor sau a body painting-ului, ulterior aparand si culorile artificiale. Pictura pe pielea umana este folosita in foarte multe domenii. In unele parti ale lumii se pastreaza inca anumite traditii(la diferite evenimente, femeilor le sunt pictate mainile si fata), dar este intalnit acest curent si in lumea moderna. La expozitiile de masini si motoare sunt tipele imbricate sumar, care au insa cate un body painting cu Harley-Davidson sau te miri ce. De asemenea este folosit pentru amuzamentul copiilor. Acestia adora sa le fie pictat pe fata personajul favorit din desenele animate sau floricele, fluturasi si alte lucruri; pot fi folosite la petrecerile celor mici sau prin parcuri. De asemenea, body painting intalnim si in armata, sau mai degraba face painting pentru camuflaj.




Se pare ca exista si un festival international de body painting. Pe langa picturile realizate de participanti(care, dupa parerea mea, arata extraordinar), sunt organizate si parade sau dansuri, care pun in evidenta picturile. Gasiti aici si body painting si face painting.
festival_bodypainting
play la filmulet(tot de la festival)





4 comentarii:

ana spunea...

weee! primul comentariu al meu... :D
mi se pare foarte tare tema propusa de evelina. dupa parerea mea body-paintingul a jucat un rol important in istoria civilizatiilor din africa si a celor din america si chiar mi se pare foarte interesante modurile in care s-a transmis si modurile in care se foloseste astazi.

bravo, ba asfaltine! >:D<

monna spunea...

progresul asta strica tot farmecul :(

foarte tari pozele

Tea spunea...

Cel mai bătrân personaj tatuat are vârsta de 5.000 de ani şi a fost descoperit în 1991 în Austria. Mumia îngheţată şi foarte bine conservată prezenta 57 de desene impregnate în piele, pe toată suprafaţa corpului şi se pare că rolul lor nu era doar pur decorativ, ci şi terapeutic, scopul lor fiind tratarea artritei.
Tatuajul a avut dintotdeauna şi un rol foarte important în războaie, feţele şi corpurile părând mai fioroase adversarului. De asemenea, tatuarea anumitor însemne sau simboluri magice avea rolul de a-l proteja pe cel tatuat de inamici şi de duhuri rele.

mihar spunea...

foarte tare...oamenii aia trebuie sa aiba rabdare si ca sa picteze si ca sa fie pictati...cred ca dupa primele 15 minute m-as plictisi. e ca un fel de machiaj da pe corp.