luni, 2 iunie 2008

The Rocky Horror Show


Text, muzica: Richard O'Brien

R: Alexander Hausvater

Cu: Marius Stanescu, Victor Bucur, Sanziana Tarta, Filip Ristovski, Igor Caras, Dana Rotaru, Silvia Launeanu, Matei Chioariu, Tica Alexe, Mirela Boureanu, Raluca Stoica.


'The Rocky Horror Show', semnat de Richard O'Brien este unul dintre cele mai controversate spectacole din lume si a avut premiera la Bucureşti, în Kristal Glam Club, punerea în scenă fiind o noutate pentru întreaga zonă a Europei de Est.

Musicalul aduce in prim-plan povestea fantastica in care ajung sa fie implicati, fara voia lor, tinerii logodnici Janet Weiss si Brad Majors. Celor doi, plecati in voiaj, li se strica masina seara, pe timp de furtuna, si sunt nevoiti sa caute ajutor la singura locuinta care pare sa se afle in zona. Intamplator (sau nu!) aceasta este castelul unui transsexual excentric, Dr. Frank'N Furter, pasionat de experimente stiintifice cel putin ciudate. Odata intrati pe usa, Janet si Brad se confrunta cu o serie de experiente socante si imprevizibile. Ei se trezesc in mijlocul unei petreceri , al carei punct de atractie il va constitui prezentarea, de catre Dr. Frank, a "creaturii" sale. Show-ul parodiaza filmele SF si horror, printre care si Frankenstein. Este vorba, pe scurt, despre o poveste colorata, incitanta, cu ironii subtile, pigmentata cu scene de senzualitate, in care muzica, dansul si jocul sunt egale ca importanta.
'The Rocky Horror Show' este un spectacol de teatru în care dansul şi muzica sunt cele mai importante. Mişcările actorilor, costumele şi machiajul creează un vârtej de culoare şi voie bună, răsturnările de situaţie şi umorul (uneori negru) fiind cele mai importante aspecte ale spectacolului. Arta adevărată este posibilă doar atunci când spectatorul uită de sine şi intră în jocul pe care regizorul, compozitorul sau pictorul l-a conceput.

Niciun comentariu: