luni, 2 iunie 2008

Stardust


Superb! Un film cum nu am mai vazut demult.

Neil Gaiman demostreaza, inca o data, ca imaginatia lui este curata si fara limite. Povestea este originala incat ma gandesc ca autorul nu a citit/vizionat nimic inainte de a scrie aceasta povestire ori reuseste sa nu se lase influentat de nimic.
Ineditul nu vine numai din modul in care este structurata povestea ci si din personajele si artefactele ce le intalnim pe parcursul acesteia. De la modul ciudat in care se declanseaza povestea, pana la fiorosul pirat… cu o latura feminina bine dezvoltata sau acel “babilon candle”, totul te surprinde. De unde ma asteptam ca "Questul" sa fie cel al gasirii Stelei… Gaiman rezolva aceasta problema foarte rapid si astfel Tristan nu trece prin multe incercari pentru a-si atinge scopul, asa cum ne-am fi asteptat. Intr-o fractiune de secunda Tristan se vede pus in fata faptului implinit si problema lui este mai mult ceva de genul: “Ok! Aveam un plan pentru rezolvarea questului… dar nu unul pentru ce voi face dupa!”.

Poveste este foarte bine pusa la punct. Este o poveste de dragoste superba, presata cu umor de calitate, si are un final pe masura.

Intr-un cuvant: merita!!! Mergeti la cinema sa vedeti acest film… sau cumparati dvd-ul..... sau... dwd de pe internet :-" ;;) (mai usor asa si nici nu costa :P) .

Niciun comentariu: