sâmbătă, 3 mai 2008

ATELIER IN TRANZITIE - TRANZITIE IN ATELIER



pentru cei care iubesc shoppingul acesta este un articol trist... vreau sa va anunt ca a disparut din bucuresti unul dintre magazinele in care mergeati sa va cumparati jeansi si alte chestii din astea, si anume renumitul kenvelo de pe regina elisabeta.

dar woa, eliberarea acestuia a facut loc unei galerii de arta (e adevarat ca doar pentru o scurta perioada de timp dar si asta este ceva). in spatiul fostului magazin puteti vizita "atelier in tranzitie - tranzitie in atelier" o expozitie deschisa in perioada 22 aprilie - 31 mai, care va avea vernisajul marti 6 mai la ora 17.



[nu o sa va spun mai multe despre aceasta eveniment, ci doar o sa postez cateva poze pentru a va starnii interesul. astept comentarii, dar doar dupa ce ati vizitat galeria]












2 comentarii:

BOGDAN TEODORESCU spunea...

Hristos a inviat!
Stateam pe ginduri daca sa comentez inainte de colegii tai, dar nu ma pot abtine sa nu afirm ca imaginea unei Romanii facuta dintr-o materie dubioasa cu aspect de excrement, este foarte reprezentativa. In plus, toate "experimentele" din galerie sint fumate de vreo treizeci, patruzeci de ani. Mai caraghios este sa observi si impactul cam subtire in comparatie nu scopurile propuse. Dar, de acord, mai bine o galerie; si asa sint foarte putine si putin vizibile! Subliniez ca nu vreau sa desfiintez pe nimeni, insa proiectul este din start cam stingaci pentru ca mai intii, foloseste cliseele cele mai suparatoare: mitul identitatii (romanesti), spiritul retro (nostalgia revolutiilor), termenul de tranzitie, arta copiilor (foarte nefireasca in context), experimentul (in felul in care putea fi urmarit el in anii 60' ai debutului sau real). Ma incinta preocuparea ta pentru viata artistica a Bucurestiului, vazuta cu ochii liberi, ceea ce citiva dintre colegi n-au reusit sa faca, pentru ca gasesc mai lesne Wikipedia decit Libraria Eminescu. Programam curin o vizita la Muzeul de Arta Contemporana pentru discutii in fata lucrarilor, un pic superioare celor de la "Kenvelo Gallery" (!)

irina spunea...

cum eu am vazut expozitia imi permit sa comentez:P mie mi-a placut foarte mult chiar daca prezinta clisee.Mi s-a parut foarte tare ideea de a inlocui un magazin de haine cu o expozitie de arta contemporana.