marți, 27 mai 2008

Corsarul


Opera Naţională Bucureşti propune iubitorilor baletului clasic, în premieră absolută pe scena bucureşteană, întalnirea cu celebra coregrafie „Corsarul”, imaginată în veacul trecut de Marius Petipa. Montată în adaptarea coregrafului Vasily Medvedev, invitat de la Teatrul ''Marinski'' (Kirov) din Sankt Petersburg, spectacolul se doreşte, potrivit maestrului Mihai Babuşca, „un adevărat Hamlet al baletului”.




Pe muzica lui Adolf Adam, interpretată de Orchestra ONB, dirijată de Ciprian Teodoraşcu, vor evolua primi balerini şi ansamblul de balet al teatrului. La premiera de sambătă, 28 aprilie, din distribuţie vor face parte Corina Dumitrescu (Medora), Ovidiu Matei Iancu (Conrad), Gigel Ungureanu (Isac Lankedem), Gabriela Popovici (Gulnara), Traian Vlas (Birbanto),Vlad Toader (Ali), George Mocanu (Said Paşa). Pentru iubitorii baletului clasic va avea loc un ultim spectacol-repetiţie vineri, 27 aprilie, la care intrarea este liberă.

Luat in ansamblu, noul spectacol de balet de la Opera Nationala bucuresteana are fascinatia unei povesti din „1001 de nopti”, decorul si costumele create de Adriana Urmuzescu sporesc atmosfera feerica si ofera publicului exact ceea ce ii lipseste: o evadare din cotidianul tumultuos si stresant, intr-o lume paralela, mai frumos colorata, in care binele invinge, invariabil, raul. Micile desincronizari din dansul piratilor pot fi puse pe seama faptului ca spectacolul este, inca, insuficient rodat, dupa cum si cele cateva stridente (destul de greu sesizabile, de altfel) ale orchestrei pot fi motivate de emotiile premierei. Pe scurt, „Corsarul” care tocmai a „atacat” Opera poate fi cel mai bun leac pentru oboseala si depresie, intr-o frumoasa seara de primavara!

Un comentariu:

Traian spunea...

vezi ca a mai facut cineva acelasi lucru...