duminică, 9 martie 2008

O seara cu Radu Beligan



Maestrul Radu Beligan a revenit pe scena dupa 3 luni de absenta. Cu acest prilej, actorul a vorbit despre sine, despre evenimentele vieţii lui, despre talent, dăruire, sacrificiu şi, nu în ultimul rând, despre dragoste.


Seara a fost înnobilată şi de o „Invitaţie la supeu", piesă de Jean Claude Brisville, în care Radu Beligan s-a intalnit cu un alt maestru al scenei, Ion Lucian. Spectacolul, realizat în 1997, a fost prezentat de maestru în a doua parte a întâlnirii.

Cine nu l-a vazut niciodata pe scena ar trebui sa faca acest lucru cat mai repede, deoarece nu se stie cat timp ne vom mai putea delecta cu cu prestatiile sale.



Distincţii ale maestrului:


















6 comentarii:

Tea spunea...

"sa dai sfaturi este o prostie, sa dai sfaturi bune este o catastrofa"

Traian spunea...

"Sunt vechi, domnişoarelor, doamnelor şi domnilor", a spus Beligan la începutul întâlnirii cu publicul, adăugând că de 70 de ani, adică jumătate din istoria teatrului românesc, se află fără întrerupere pe scenă..


"Secretul longevităţii este iubirea. Cât sunteţi pe pământ, iubiţi ce doriţi, dar iubiţi! Vă iubesc şi pe dumneavoastră, spectatorii care m-aţi făcut ceea ce sunt şi care sunteţi adevăraţii mei profesori", a încheiat Radu Beligan.


Actorul Radu Beligan şi-a întrerupt activitatea în luna noiembrie, anul trecut, după ce a suferit un trausmatism cranio-cerebral minor şi o fractură de coloană cervicală.

Tea spunea...

Poate ar trebui sa-mi exprim tristetea ca “Invitatie la supeu” nu a fost o piesa de teatru cu relpici haioase sau actiune captivanta, dar acest lucru nu se va intampla pt ca spectacolul pe care l-am urmarit in seara de 8 martie a fost unul de o valoare profunda avand ca scop comemorarea a 70 de ani de teatru a maestrului Radu Beligan.

Tea spunea...

Traian: comemorat e cand sarbatoresti ceva trist

ana spunea...

n-am vazut nicio piesa de teatru cu radu beligan dar daca inca mai joaca cred ca o sa merg la una. cred ca merita :)

irina spunea...

da ana mergem amndoua:-?beligan este un geniu:X "un zeu in forma umana" ca sa citez un alt zeu...