marți, 25 martie 2008

URBAN KISS

Spectacolul "Urban Kiss" reprezintă un protest urban, o revoltă în faţa absurdului lumii contemporane, în faţa societăţii ca sistem de îngrădire, de limitare a libertăţii individului. Este povestea unui personaj masculin, El, care trăieşte în mijlocul Marelui Oraş, la bloc, într-un cotidian ce îi fură libertatea, într-o societate ce îi striveşte personalitatea. După o serie de aventuri – ce se constituie într-un fel de drum iniţiatic – EL se salvează şi îşi descoperă autenticitatea prin intermediul unei experienţe limită - iubirea. "Urban Kiss" aduce pe scena Operetei muzica, dansul contemporan cu influenţe de street-dance, jazz sau gimnastică şi proiecţiile video.Coregrafia spectacolului de teatru şi dans "Urban Kiss" este semnată de Răzvan Mazilu.Special Guest Star:Marius Urzica.

Pentru cei care l-ati vazut :v-a placut? Credeti ca exista un mesaj ascuns in spatele fiecarei miscari?


10 comentarii:

Traian spunea...

da, nu cred

BOGDAN TEODORESCU spunea...

Multumim Traian de frecventa, dar n-ar fi rau sa-ti motivezi interventiile. Ii rog pe toti membrii sa pastreze o tinuta conforma cu specificul blogului! Nu o luati ca pe un reflex de cenzura, in sensul foarte erodat al expresiei. Discutiile noastre au ca scop nu doar comunicarea, dar si transferul de informatii, in toate directiile. Cred ca nu e mare lucru sa tineti de acestea. B.T.

Ramona F spunea...

normal ca exista un mesaj in spatele fiecarei miscari, fiecarui gest etc. asta e si scopul dansului, sa ce s-o fi intamplat la urban kiss...ma enerveaza razvan mazilu (nu ma condamnati, dar nu m-am putut abtine).

Traian spunea...

binenteles ca fiecare miscare transmite un mesaj, este foarte important orice gest al actorului, dar dupa parerea mea cea mai importanta este privirea actorului, deoarece dupa privire iti poti da seama daca actorul a intrat complet in pielea personajului, dupa cum spunea si Radu Beligan.

Tea spunea...

sunt de parere ca fiecare miscare poate transmite o stare de spirit... o emotie...la fel ca si mimica

Alexandru Botez spunea...

Mi se pare o mare tampenie! Cat de liber vrea sa fie omul??? Nu e si-asa destul de liber?! Uitati-va in lumea de azi, libertatea creste exponential cu timpul/

Traian spunea...

ce spui tu, domnule alexandru botez are 2 taisuri, 1, sunt acordate drepturi cetatenilor, dar si anumite constrangeri(cum ar fi fumatul in institutiile publice) so...

nicole spunea...

Il voi cita pe Arisotel: "Unii oameni s-au nascut ca sa conduca, iar altii s-au nascut ca sa fie sclavi." E dur, dar asta e. In societatea actuala nu cred ca putem vorbi despre libertate. Fiecare depinde, mai mult sau mai putin de unele obiecte sau persoane. Deci, in esenta, nimeni nu este "liber". Fiecare cere tot felul de drepturi, uneori absurde chiar, fiindca el e deosebit, fiindca el e "liber" si nu tine cont de nimeni si nimic. O sa va aduc un exemplu: scoaterea icoanelor din licee fiindca persoanele de alta religie sunt "discriminate". Pai, Romania este o tara ortodoxa, nu-i asa? Daca mergi in vizita la un arab acasa n-o sa insisti ca sotia sa sa nu poarte val sau ca sa scoata Coranul de pe polita si sa il puna undeva unde sa nu il vezi fiindca te simti discriminat. Te duci la ei, te conformezi! Acelasi lucru se aplica si in cadre mult mai largi. Daca fiecare si-ar cere cine stie ce drepturi pe care crede ca i se cuvin, unde am ajunge?

BOGDAN TEODORESCU spunea...

Despre libertate: e mult de vorbit, dar in cuvinte mai putine, cum esti liber astazi daca te tii legat de toate libertatile, pardon de toate dorintele? Nu cumva sa fii liber inseamna sa reusesti sa te desprinzi de dorinte, fie ca citim in cheie budista au ba? Sa incercam sa fim liberi si sa facem tot ce ne taie capul, in doua zile sintem deja terminati, asa cum sint toti libertinii noi. Despre coregrafie: arta este intr-adevar o forma de experimentare a libertatii. Cine nu a avut cu adevarat emotii si trairi estetice, ca artist sau consumator, nu prea poate sa fie de acord, decit, din nou, la nivelul psihologic. Dansul si muzica, mai stimulatoare poate prin modurile directe de a fi accesate (plingem mai repede la film sau cind ascultam muzica), capaciteaza mai mult exaltarile spirituale, cu o putere de expresie la fel de directa. Va rog sa ascultati muzica si sa dansati! Fiti liberi!
B.T.

mihar spunea...

Nu cred ca inseamna sa te desprinzi de dorinte(depinde si la ce fel de dorinte va referiti). La urma urmei si dorintele tin de libertate, de nivelul la care acestea sunt indeplinite. Daca o dorinta devine realitate si esti fericit, nu inseamna ca esti liber? Libertatea vine o data cu fericirea. Acum ca toti ati citit "Morometii" si ca am si discutat despre aceasta carte, Ilie Moromete nu se considera liber in sinea sa, desi era constrans de multe libertati, cum ar fi fonciirea etc.( nu o sa stau sa le enumar). De ce credeti ca se simtea liber? Pentru ca era impacat cu sine, chiar daca nu reusea sa faca intotdeauna cum isi doreste.